C-Hotels Cocoon

Oostende

C-Hotels Cocoon ligt op slechts 50 meter van de zee en is centraal gelegen in het bruisende stadcentrum van Oostende. Kortom, dé ideale locatie voor het plannen van een bezoek aan musea, strandwandelingen of een shoppingdag. Wij geven u alvast wat tips als inspiratie voor uw verblijf in de Koningin Der Badsteden.

Domein Raversijde - Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

De nieuwe westelijke Strekdam

De strekdam werd aangelegd ter uitbreiding van de haventoegang en de bescherming van het Oostendse stadscentrum. De dam moet golven tot 4,80 meter hoog kunnen weerstaan. Deze strekdam is ook toegankelijk voor het publiek als wandeldijk. Op het einde van de strekdam heeft u een prachtig zicht op zee en Oostende.

Mu.Zee - Kunstmuseum

mu.ZEE is het museum voor Belgische kunst. Wandel van de ene kunststroming naar de andere en maak onderweg kennis met Belgische kunstenaars en hun werken van 1830 tot vandaag. 

CC De Grote Post

Dit voormalige postgebouw werd in 2012 opnieuw geopend als cultuurcentrum De Grote Post. Het gebouw kent een rijke geschiedenis en dat merk je wanneer je binnen stapt. Er worden elke week bekende en minder bekende toneelstukken opgevoerd. Het is een plaats waar publiek, liefhebber en artiest elkaar ontmoeten. Geniet daarnaast van een drankje of een snack in het Cultuurcafé. Deze is dagelijks open vanaf 8.30u.

Museumschip Amandine

Wilt u de zeevisserij van heel dichtbij beleven? Ga dan aan boord bij de Amandine. Dit robuuste zeeschip werd op 16 november 1960 te water gelaten en beviste eerst de wateren ten zuiden van IJsland, het Kanaal en de Noordzee, om vervolgens gedurende enkele decennia enkel de IJslandse wateren te bevaren en bevissen.