Hotel Cocoon

Oostende

Hotel Cocoon ligt op slechts 50 meter van de zee en is centraal gelegen in het bruisende stadcentrum van Oostende. Kortom, dé ideale locatie voor het plannen van een bezoek aan musea, strandwandelingen of een shoppingdag. Wij geven u alvast wat tips als inspiratie voor uw verblijf in de Koningin Der Badsteden.

Het strand en de zeedijk

Genieten van de mooie zonsondergang, zonnebaden bij mooi weer of fietsen met een go-cart op de zeedijk. Het strand en de zee weet iedereen te bekoren.

Shoppen

Combineer een bezoek aan de zee met een leuke shoppingnamiddag. Baan je een weg door de winkelstraten in de stad, of breng een bezoek aan het shoppingcentrum. Ook op zondag openen de meeste winkels hun deuren, zodat je naar hartenlust kan shoppen.

Petrus en Pauluskerk

Deze neogotische kerk in het centrum van Oostende verving de Sint-Pieterskerk die in 1896 afbrandde en waarvan enkel nog de nabijgelegen bakstenen toren overblijft (bijgenaamd de Peperbusse).

De nieuwe kerk was een prestigeproject van koning Leopold II, die zo enthousiast was dat hij door kwatongen verdacht werd van de brand van de oorspronkelijke kerk. Architect Louis Delacenserie uit Brugge liet zich inspireren door het ‘ideaalplan’ voor een kathedraal, zoals dat van de Dom van Keulen en de Votivkirche van Wenen.